طرز تهيه حليم گندم و گوشت مخصوص و خوشمزه در منزل ( براي 4 نفر)
حليم يا هَليم از غذاهاي سنتي منطقه خاورميانه است كه با گوشت و گندم يا بلغور يا جو پخته ميشود. هليم انواع مختلف دارد و مواد اوليه آنها با يكديگر متفاوت است.
اما براي تهيه حليم گندم از گندم پوست گرفته و كوبيده شده، پياز و گوشت گوساله سردست و مقداري روغن استفاده ميشود.
رنگ هليم با با افزودن ادويه جات مانند دارچين و شكر عوض ميشود.
اين غذا معمولاً به عنوان صبحانه يا در ماه رمضان به عنوان افطاري مصرف ميشود.
آموزش آشپزي در سايت انسان شاد
مواد لازم براي تهيه حليم گندم:
گندم پوست كنده :◊: 300 گرم
گوشت :◊: 300 گرم
پياز :◊: 1 عدد
زردچوبه :◊: نصف قاشق چايخوري
نمك :◊: 1 قاشق چايخوري
روغن يا كره :◊: مقدار لازم
آب :◊: 10 ليوان
شكر و دارچين :◊: به مقدار لازم
طرز تهيه حليم گندم:
گندم را از شب قبل (مدت 5 تا 7 ساعت) خيس كنيد.
گندم و گوشت را همراه با 10 ليوان آب داخل قابلمه بريزيد.
پياز را پوست كرده و به 4 قسمت تقسيم كنيد و داخل قابلمه بريزيد ، زردچوبه را هم اضافه كنيد و شعله اجاق را روي درجه ملايم قرار دهيد.
با شعله ملايم آنقدر بپزيد تا گندم نرم شود و دانه هاي آن له شوند. دقت كنيد ته نگيرد هر از چند دقيقه اي آنرا هم بزنيد.
هنگامي كه گوشت پخت آنرا از قابلمه بيرون بياوريد و خوب خرد يا رشته رشته كنيد.
گوشت را دوباره در قابلمه بريزيد و مرتب هم بزنيد و با حرارت ملايم بگذاريد تا غليظ شود .
:◊:دقت كنيد كه گندم بايد خوب نرم شود و دانه هاي آن بصورت پوره نرم شوند:◊:
:◊:حليم نبايد زياد سفت و نه زياد شل و آبكي باشد ، چيزي مابين اين حالت مد نظر ميباشد:◊:
حليم را بعد از برداشتن از روي حرارت، مدتي در ظرف بماند تا خودش را بگيرد و سپس تزيين كنيد.
3 قاشق شكر و 1 قاشق دارچين را در كاسه اي با هم مخلوط كنيد و براي تزيين حليم استفاده مي شود. كره و روغن را دور شكر تزيين شده بريزيد.
البته بعضي ها حليم را با نمك و آبليمو نيز مصرف ميكنند كه مي توان بنابر سليقه و عادت غذايي هر شخص حليم را تزئين نمود.